Олександр Високий

Коротко про себе. День народження - 24 січня 1958-го. Віршуванням "захворів" десь у дев'ятому класі, до того теж були спроби писати, як поезії, так і прозу.
Різними шляхами стрімко котилось життя, наче мій перший дитячий велосипед "ХВЗ", долаючи великі і малі перешкоди, а поетична Муза інколи нагадувала про себе, надихаючи на рядки про природу, кохання, життя взагалі.
Проте вона не наполягала, не примушувала категорично все відкинути і займатись творчістю, вона була лагідною і терплячою, чекала на той час, коли її обранець зрозуміє, що без поезії він вже не зможе. І таке розуміння прийшло, хоч і дещо запізно. Наче відкрились невидимі шлюзи і лірична повінь пролилась з глибин мого єства. За останні 5 років видав десять збірок, більшість - інтимні, серед них: "З кохання починається життя", "Образ твій вигадувать не стану", "Любити серцем", "Кохання світ безмежний". Намагаюсь надолужити втрачене через роки мовчання. Хоча, відверто кажучи, розумію, що всякому овочу - свій строк, напевно, два-три десятиліття тому мої вірші були б зовсім іншими, можливо, став би звичайним епігоном і загубився серед тисяч собі подібних графоманів... А зараз я так не скажу, бо вважаю, що "намацав" свій стиль, свою поетичну стежку, якою прямую, і Муза мені, сподіваюсь, не зрадить.

1 коментар:

  1. Пана Олександра часто можна зустріти в київському метрі. Хороші вірші пише :)

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.